Plágiumkereső alkalmazás fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy másik műből szövegeket átvenni hivatkozás nélkül helytelen. Ennek ellenőrzése azonban meglehetősen nehéz és erőforrásigényes. Fel kell kutatni a hivatkozott irodalmat, ellenőrizni a hivatkozásokat. Valamint fel kell kutatni a nem hivatkozott irodalmat is. Ez meglehetősen nehéz feladat, hiszen hatalmas mennyiségű írott mű elérhető. Jelentősen megkönnyíti a dokumentumok ellenőrzését egy automatizált megoldás, amely képes megadni dokumentumok hasonlóságának mértékét.

Ebben a dokumentumban bemutatok egy olyan alkalmazást, amely képes dokumentumokat nagy mennyiségben egymással, valamint külső forrásokkal is összehasonlítani, és megadni a dokumentumok hasonlóságát. Az általam vizsgált adathalmaz a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) Diplomaterv Portálján elérhető szakdolgozatokra, valamint a magyar nyelvű Wikipedia cikkeire terjed ki. Az alkalmazás képes megadni két dokumentum egyező részeit, ezáltal lehetővé téve azok további vizsgálatát.

Az alkalmazás egyfajta keretrendszert képez, így a jelen dokumentumban ismertetett megoldásokon túl adott a lehetőség, hogy könnyen tudjuk újabb vizsgálatokkal kibővíteni a repertoárt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.