Platformfüggetlen SOA modellezési keretrendszer kódgenerátorának kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
László Zoltán Dr.
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szolgáltatásorientált architektúra (Service Oriented Architecture, SOA) foglalja össze az alapvető elveket heterogén rendszerek összekapcsolásához. Ennek egy megvalósítási módja a webszolgáltatások használata. A legtöbb vezető gyártó készített webszolgáltatás keretrendszert, amelyek különböző mértékben segítik a fejlesztést. Az elkészült programok hordozhatósága és interoperabilitása azonban nehezen valósítható meg.

A BME IIT tanszéken készült egy keretrendszer, amelynek segítségével platformfüggetlen módon írhatóak le webszolgáltatások, valamint támogat olyan valós környezetben elengedhetetlen követelményeket, mint az autorizációs döntések leírása. Emellett az eszköz kész, futtatható kódot állít elő a legelterjedtebb keretrendszerekhez, valamint szabványos, platformfüggetlen interfész leírást is generál.

Dolgozatom témája ezen keretrendszer ismertetése, az általam készített kódgenerátor részletezése, valamint a keretrendszer bővítésének bemutatása autorizációs szabályok platformfüggetlen leírásához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.