Pluginfrissítő szolgáltatás tervezése és fejlesztése Microsoft platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vörös András
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az informatika és a szoftverek rohamos fejlődésének köszönhetően nap, mint nap jelennek meg új kiadások a szoftverek piacán. Általában a biztonsági és kompatibilitási okok miatt kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy mindig a legfrissebb verzióval és a legújabb frissítésekkel rendelkezzünk. A szoftverek frissítési követelményeinek támogatására különböző automatikus frissítéskezelő programok léteznek. Munkám célja, hogy ezt a funkcionalitást biztosítsam egy, a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken fejlesztett modellellenőrző keretrendszerhez. Erre elsősorban azért van szükség, mert a keretrendszer moduláris felépítése és bővíthetősége miatt a különböző funkciókat különböző bővítmények vagy azok egy halmaza biztosítja, amelyeket a nagyszámú modul miatt manuálisan kezelni kényelmetlen és időigényes.

Munkám során egy Microsoft technológiákon alapuló automatikus frissítő szolgáltatást valósítottam meg, amely képes mind a keretrendszer, mind a funkcionalitást biztosító modulok egységes kezelésére. Az általam fejlesztett eszközzel szemben támasztott legfontosabb elvárások a következők voltak:

• könnyű használhatóság

• frissítések és új modulok keresése, a frissítések automatikus végrehajtása

• programok verzióinak követése

A szakdolgozatom felépítése a következő: a dolgozat első felében áttekintek több, már meglévő megoldást, majd bemutatom a felhasznált technológiákat. Ismertetem a szoftverrel szemben támasztott legfontosabb követelményeket, amelyeket a megvalósítás során figyelembe kellett vennem. Ezután bemutatom a tervezés menetét, majd a megtervezett és megvalósított szoftvert. A szakdolgozat végén összefoglalom az elvégzett munkámat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.