PoE demonstrációs eszköz fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Dolgozatomat a Silicon Laboratories vállaltnál készítettem el, ami egy amerikai integrált áramkör (IC) gyártó cég. A cégnél a Power over Ethernet (PoE) részlegen dolgoztam, mint gyakornok. A divízió feladatai közé tartozik a PoE IC-k gyakorlati alkalmazásának bemutatása és ezek értékesítésének elősegítése. Dolgozatom témája ezekhez az IC-khez tartozó demonstrációs környezet fejlesztése.

A PoE egy olyan technológia, ami az eszközök tápellátását teszi lehetővé Ethernet hálózaton keresztül. A technológia szempontjából fontos az energiahatékonyság is. Ennek valamint a tápellátás prezentálása nem egy egyszerű feladat, hiszen általában kevéssé látványos.

Az integrált áramkörök prezentálásának céljából egy olyan hardverrendszer megtervezéséhez láttam hozzá, ami az IC-k működésének egyes aspektusait mérni és megjeleníteni tudja. Ez a hardverrendszer számítógéphez is csatlakoztatható, a jövőben elkészülő alkalmazás segítségével megfigyelhetőek az egyes integrált áramkörök működései.

A korábbi megoldásokhoz képest ez a rendszer szemléletes, méréseken alapuló összehasonlításokkal mutatja be az egyes integrált áramköröket gyakorlati alkalmazásban. Ez a eszköz kompaktabb és hordozhatóbb, mint a korábbi, a cég által kiadott fejlesztőpanelek.

Végeredményként sikerült egy olyan rendszert megtervezni ami, hosszú távon, újabb termékek bemutatására is alkalmas lehet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.