Pont-többpont rögzített rádiós adathálózatok kapacitástervezése

OData támogatás
Konzulens:
Horváth Zoltán
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A feladatom egy pont-többpont rögzített rádiós adathálózat kapacitástervezésének megvalósítása és ehhez szorosan kapcsolódó általános és egy saját tervezési modell megadása és egy gyakorlati példán annak alkalmazhatóságának bemutatása.

Kezdetben a rádiós hálózatok tervezésének általános megfontolásait, tervezési elemeit megismerve elkészítem az elméleti kapacitásának becslését a szükséges paraméterek függvényében. Figyelembe veszem a jel terjedési modell hatásait és a technológiai megoldásokat. Ilyen például a jel-zaj viszony arány, a továbbított adategységek egyes hibaaránya, a különböző modulációk, a kódolási eljárások, melyek mind befolyásolják az adatátviteli sebességet. Ezeknek a figyelembe vételével az általam kiválasztott WiMAX technológián keresztül saját becslést adok az adatátviteli sebességre és ennek függvényében gyakorlati számításokat is végzek, melynek végeredményeit összehasonlítom a szabványban foglalt értékekkel.

A konkrét technológia (WiMAX) alkalmazhatóságának vizsgálatára saját tervezési modellt adok a pont-többpont rögzített rádiós adathálózatok kapacitástervezésére.

A modell algoritmikus megoldásait elméleti síkon megtervezve mutatom be lépésről-lépésre, és elemzem azok tulajdonságait.

A gyakorlatba ültetett optimalizált tervezési modell végeredményét értékelem, és összehasonlítom a jelenlegi szolgáltatók által nyújtott szélessávú megoldásaikkal, és elemzem az előnyeit, és a hátrányait az alkalmazhatóság szempontjából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.