Portál fejlesztése ASP.Net MVC alapon

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Ferenc
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a közösségi oldalak rohamosan terjednek, és egyre fejlettebb csoportkezelési funkciókat adnak a felhasználók kezébe. A Facebook csoportok milliós száma bizonyítja, hogy az emberek igénylik a csoportokba szerveződést, és a közös tevékenységeket, munkát.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika tanszékén fejlesztés alatt álló Knowledge Modeller and Data Miner (KMDM) rendszer továbbfejlesztéséhez elengedhetetlen, hogy kialakuljon egy olyan felhasználói bázis, melynek tagjaitól érkező visszajelzések alapján a szoftver gyakorlatban is hatékonyan alkalmazható, hibamentes legyen.

A cél eléréséhez kialakítottam egy kutatói közösségi tér portált, mely lehetőséget biztosít az alkalmazást használó szakemberek számára hibajelentések küldésére (bug tracking). Ezen felül a portál használói csoportokat alakíthatnak, beléphetnek csoportokba, hogy ott közös projekteken dolgozva a program segítségével újabb és újabb eredményeket érhessenek el az adatbányászat területén. A portál támogatást nyújt a tagok számára fájljaik jól kontrollált megosztására, mások megosztott fájljainak megtekintésére.

A fent felsorolt funkciók megvalósításához megismertem az ASP.NET MVC 3, majd az MVC 4 keretrendszer nyújtotta lehetőségeket, valamint a napjainkban a munkaerőpiacon elvárt technológiák egy részét (jQuery, Unit testing). Ezen felül megtapasztalhattam több verziókezelő szoftver használatát, valamint hogy miképpen lehet változó technológiai környezetben szoftvert fejleszteni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.