PowerPack validációs mérési rendszer tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szervokormány a gépjármű biztonság szempontjából az egyik legkritikusabb eleme. Ezért elengedhetetlen teljes körű tesztelése. A jelen diplomaterv témája a vezérlő és a motor együttes tesztelése. Jelenleg létezik erre mérési rendszer, de használata nem elég hatékony és gyors. A diplomaterv erre keres megoldást.

Először áttekintem a szervokormányok történetét a kezdetektől napjainkig. Ezt követően bemutatom a szervokormány általános felépítését. Különös figyelmet fordítok a motor és a vezérlőegység kapcsolatára.

Ezek után bemutatok néhány napjainkban használt mérési rendszert, melyek kiváltása lenne a cél. A tesztek mindegyike a vezérlőegység és motor megfelelő együttműködését teszteli. A végrehajtott méréseket részletesen elemzem.

Ismertetem a követelményeket az új mérési rendszerrel szemben mind szoftveres és hardveres szempontból. A továbbiakban ismertetem az új eszköz rendszertervét, kapcsolási rajz főbb részeit, majd a nyomtatott áramköri tervekre térek rá. Az elkészült hardvert ezután tesztelem, majd bemutatom a mikrokontrolleren futó programot és a szükséges drivereket.

Az utolsó fejezetben értékelem az elkészült eszközt és megemlítem a fontosabb továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.