Programajánló portál tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A diplomatervezés során megismerkedtem a Magyarországon működő nagyobb programajánló portálok működésével. Azt tapasztaltam, hogy a magyar portálok szinte kivétel nélkül központi adatfeltöltést használnak és nincsen lehetőség a felhasználók aktív közreműködésére az oldalon. Ezen portálok nem nyújtanak személyre szóló ajánlást a felhasználóknak. A nemzetközi szoftverek esetében ez megfordulni látszik. A megvizsgált megoldások sorra a felhasználók által feltöltött eseményekkel dolgoznak és több esetben is történik személyre szóló ajánlás.

Az irodalomkutatás keretében megismerkedtem az ajánlórendszerek működésével, algoritmusaival. Megvizsgáltam a különböző típusokat, azok előnyeit és hátrányait.

A munka során megterveztem és megvalósítottam egy elosztott adatfeltöltést használó eseményajánló portált. Implementáltam egy tartalomalapú és kollaboratív típusú rendszer elemeit is felhasználó ajánlórendszert, amely képes a hasonló események, szervezetek vagy felhasználók megjelenítésére. Képes továbbá egy felhasználónak a korábbi viselkedése alapján eseményeket ajánlani. A Facebook Graph API segítségével implementáltam a Facebook bejelentkező rendszerét a webalkalmazásba. Ezt felhasználva az események ajánlása esetén figyelembe tudtam venni azt is, hogy egy eseményen az adott felhasználó hány barátja vesz rész.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.