Programozható túláramvédelmi modul fejlesztése Logipix LPOE hálózati kapcsolóhoz

OData támogatás
Konzulens:
Moldován István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban egyre több eszköz használja az Ethernet hálózaton keresztüli kommunikációt, a biztonságtechnikában is. Sok olyan eszköz létezik, amelyek felszerelésük és elhelyezkedésük miatt igénylik a hálózati kábelen keresztüli energiaellátást. Ez a praktikus funkció függetlenné teszi az eszközöket a közvetlen 230V-os energiaellátó hálózattól, így egy kábellel kevesebbel kell a beépítéskor, felszereléskor számolni. Ez a kényelmi és költségcsökkentő módszer tovább növeli a biztonságot is.

Szakdolgozatom célja egy olyan távtáplálást megvalósító modul készítése, mely képes a rá csatlakoztatott eszközök áramkorlátjának beállítására.

Áttekintem a szabványos PoE rendszert, és az STP Kft.-nél alkalmazott LPoE rendszert. Megvizsgálom a jelenlegi modul képességeit és korlátait, szimulátorral ellenőrizve a működést.

A tervezés során specifikálom az igényeket, majd ez alapján kiválasztok egy megfelelő módszert az áramkorlát beállítására. A választott megoldás helyességét számításokkal és szimulációs mérésekkel támasztom alá.

A megvalósított eszközön ellenőrzöm a működést, végül összefoglalom és értékelem az eredményeket, javaslatot teszek a további fejlesztésekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.