Projektek kockázat kezelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Telcs András
Számítástudományi és Információelméleti Tanszék

Diplomadolgozatomban a projekttervezést és azon belül részletesebben a kockázatmenedzsment témakörét mutatom be. A tervezés bemutatása során külön fejezetet szentelek a PEM technikának, mely egy viszonylag újonnan kifejlesztett tervezési eljárás. Dolgozatom célja egy olyan érzékenység vizsgálat elvégzése, melynek kimenetelét a PEM módszer kimeneteleként kapott adatokon végezhetem el.

A dolgozat irodalmi részében tehát áttekintést adok a projekttervezésről és tervezési technikákról. Külön fejezetben foglalkozok a PEM módszerrel, aminek általános menetéről és alkalmazási területeiről is írok. Végezetül a tervezést folyamat egyik legfontosabb elemét, a kockázatmenedzsmentet veszem górcső alá és bemutatom az egyik leggyakrabban használt eszközét az érzékenységvizsgálatot.

A dolgozat gyakorlati részében egy projekt átfutási idejére vonatkozó vizsgálatot hajtok végre. Ennek az az oka, hogy az adatokat szolgáltató vállalat megtiltotta nevének és a projekt nevének megemlítését valamint az adatok érzékenysége miatt, nem tudta a költség és erőforrás adatokat rendelkezésemre bocsátani.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.