Projektkövető modul megvalósítása gazdálkodási rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Risztics Péter Dr.
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A gazdálkodási rendszerekben az adatok gyűjtése és feldolgozása során fontos megközelítési szempont a projekt-szemlélet. A szakdolgozatom célja megtervezni és megvalósítani egy olyan projektkövető modult, amely lehetővé teszi projektekkel kapcsolatos adatok rendezett összegyűjtését és elősegíti a projektek költségvetésével kapcsolatos feladatok elvégzését.

Mivel a modulnak egy már meglévő gazdálkodási rendszerhez kell kapcsolódnia, ezért első lépésként áttekintettem az Egységes Gazdálkodási Rendszer felépítését, főbb feldolgozási folyamatait, adatszerkezetét. Mivel ez a rendszer a UNIFACE keretrendszerben van megvalósítva, ezért szükségessé vált a UNIFACE fejlesztőkörnyezet alapos megismerése is.

Felkutattam és kipróbáltam néhány projektek és költségek nyilvántartásához használható szoftvert. Áttekintettem a projektkövetés feladatait és a projektekhez kapcsolódó költségvetési környezetet.

Megterveztem egy saját projektkövető modult, annak felépítését, adatszerkezetét és funkcióit. A UNIFACE fejlesztőkörnyezet használatával megvalósítottam a megtervezett modult. Az elkészült modult teszteltem és értékeltem a megoldást.

Az OpenAmeos fejlesztői környezet használatával elkészítettem egy automatikus kódgeneráló szkriptet, aminek a segítségével UNIFACE kódot lehet generálni bizonyos, a programon belül gyakran előforduló, hasonló funkciók megvalósításához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.