Projektmenedzsment szoftverek elemzése

OData támogatás
Konzulens:
Sógorné Dr. Balla Katalin
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomaterv témája a projekt menedzsment szoftverek elemzése. A munkánk során a fő cél az volt, hogy ezeket a szoftvereket összehasonlítsuk egymással, valamint megnézzük, hogy ezek az eszközök hogyan fedik le az egyes minőségi modellekben definiált folyamatokat.

Ebben a dokumentumban összefoglaljuk a kutatási munkánkat, és mutatunk egy lehetséges megoldást az egyes szoftverek összehasonlítására. Elmagyarázzuk, hogy ezzel a jelöléssel hogyan reprezentálni egy szoftvert és bemutatunk néhány részletet az elkészült ábrákból.

Ezután a kutatás során megvizsgált eszközöket összevetjük a CMMI Projekt Tervezés és a Projekt követés és vezérlés folyamatcsoportjait, és bemutatjuk a fejlesztés során létrehozott segédeszközt.

A kutatás és a fejlesztés után felvetünk néhány lehetséges továbbfejlesztési lehetőséget, és megvizsgáljuk a diplomaterv korlátait. A munkánk összefoglalásaként kijelenthetjük, hogy a projekt menedzsment szoftverek elemzése nem könnyű feladat, mert sok nézőpontot kell figyelembe venni. A jelölés rendszerünk és a fejlesztési segédeszközünk jó kiindulópont lehet a további elemzések számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.