Projektmenedzsment webportál fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A projektmenedzsment és a projektekhez, illetve abban résztvevő személyekhez tartozó pénzügyi adatok adminisztrációja, nyilvántartása összetett feladat, ami külső támogatás nélkül nehézségekbe ütközhet. Az ilyen feladatok elvégzése során nagy segítséget nyújthat egy erre a célra készült alkalmazás, amely keretet biztosít az adatok rendszerezett nyilvántartására, vezeti a felhasználók kezét, valamint automatikusan képes a szükséges elszámolások kalkulálására és kimutatások elkészítésére.

A diplomatervem ennek a problémának a megoldására mutat be egy webalkalmazást, amely .NET platformon, különböző .NET-alapú technológiákat igénybe véve készült el. A webportál ASP.NET MVC segítségével, a különböző kliensoldali logikák főként HTML5, CSS3 és JavaScript, a szerveroldali logikák C# nyelven készültek. A rendszerhez tartozik egy MS SQL-alapú adatbázis, amelyhez Entity Framework-ön keresztül kapcsolódik az adatelérési réteg.

A fejlesztés során egy háromfős csoportban dolgoztam, ahol egy, már meglévő alapra építkezve bővítettem és fejlesztettem a Balance rendszert, amelyet kiegészítettem a pénzügyi modullal, illetve a meglévő részegységeket is újabb funkciókkal bővítettem tovább.

Az elkészült rendszer a projektek teljeskörű nyilvántartását a Team Foundation Server és Redmine rendszereket integrálva képes kezelni, a pénzügyi modul pedig a személyek különféle elszámolásainak kezelését végzi, így képes kezelni a személyes egyenlegek mellett a fizetési kérelmeket, kifizetéseket, megállapodásokat, valamint az órabéres és havibéres konstrukciókat is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.