Projektportfólió-menedzsment rendszer fejlesztése programozási munkák követésére és értékelésére

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság a nagyobb cégek az általuk nyújtott szolgáltatásokhoz felhasznált erőforrás- és időadatokat projektportfólió menedzser rendszerekben is rögzítik. Ezen adatokon keresztül megfigyelhetik, hogy a biztosított szolgáltatások megfelelnek-e a szolgáltatási szerződésben (SLA) rögzített feltételeknek, melyek alapján meghatározhatják a jövőbeli fejlesztési igényeket.

A szakdolgozatom két nagyobb részre bontható, az elsőben megismerkedem az előbb felvázolt témával, valamint a HP Project and Portfolio Management Centerrel (HP PPMC). A második pedig egy SLA értékelő rendszer fejlesztése a HP PPMC-ben.

Az első részben bemutatom a SLA-t, valamint a projekt és projekt portfolio menedzsmentet, és a menedzsment ezen területét segítő szoftvereket. Ezután egy áttekintést adok a HP PPMC rendszerről.

A második, fejlesztési részben egy teljes SLA értékelő rendszert hozok létre. A rendszer átfogó és valós idejű megfigyelést tesz lehetővé a HP PPMC-be benyújtott igények teljesítése felett, valamint biztosítja, hogy az űrlapok kitöltése során konzisztens adatok kerülhessenek csak a rendszerbe. Továbbá a háttérben futó web service segítségével monitorozhatók a határidők. A rendszer létrehozását logikus, áttekinthető módon három lépésben mutatom be: külön fejezetekben tárgyalom a tervezés, implementálás és tesztelés fázisait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.