Projektportfólió-menedzsmentet támogató rendszer kialakítása Microsoft SharePoint környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A projektportfólió-menedzsment témakörének tanulmányozása után, a fő alkotóelemeit és folyamatait megértve létrehoztam listákat, amik hatékony formában tárolhatják egy projektportfólió fő adatait és definiáltam workflow-kat, amik a témakör folyamatait valósítják meg Microsoft SharePoint környezetbe ültetve.

A rendszer központi elemei a portfóliót alkotó komponensek (projektek, programok, alportfóliók). A többi elem közvetett, vagy közvetlen módon ezekhez kapcsolódik. Ilyen elemek a költségadatok listája, a leszállítandók, vagy az érintettek listái. A nyilvántartásban szereplő komponensek célja, hogy aktívvá válhassanak, vagyis adott projekt, vagy program kivitelezése megkezdődhessen. Ahhoz, hogy egy új komponens aktívvá válhasson, egy folyamatsorozaton kell végigmennie, amely során megtörténik az azonosítása, kategorizálása, kiértékelése és jó pár további folyamattal később végül az aktiválása. Ezeket a folyamatokat Sharepoint-beli workflow-k formájában valósítottam meg. A folyamatsorozat SharePoint-ra való leképezése adott fázisokhoz tartozó feladatok elvégzését jelenti. Ezeket a feladatokat workflow-k generálják adott komponensfázisnak megfelelően. Egy folyamathoz tartozó feladatcsoport elvégzése után a folyamat fázist vált és az új fázishoz kapcsolódó feladatok generálódnak és így tovább.

Tehát a rendszer a projektportfólió-menedzsmenthez kapcsolódó adatok listákban és könyvtárakban való nyilvántartását és a folyamatok követését, azok sorrendjének betartását segíti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.