Prototípus készítés Ruby on Rails alapon

OData támogatás
Konzulens:
Balássy György Miklós
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egyre gyakrabban lehet arról hallani, hogy technológiai startup cégek szép sikereket érnek el. Mindez jól hangzik, de kevesen jutnak el erre a szintre, mert egy ilyen cég felépítéséhez nagyon sok tapasztalat és hozzáértés szükséges. A szakdolgozatomban ennek a folyamatnak az első és talán egyik legfontosabb lepését ragadtam ki, amely során az ötletünk validálása a feladat.

Ennek legjobb módja, ha az ötlethez prototípust készítünk, amelynek az erőforrásigénye jóval kisebb, mint ami egy teljes termék elkészítéséhez szükséges. Ezután ennek segítségével le tudjuk mérni, hogy egyáltalán van-e piaci érdeklődés az ötlettel kapcsolatban.

A szakdolgozatom célja, hogy bemutassa egy módját annak, hogy miért, és hogyan érdemes prototípust készíteni Ruby on Rails alapokon. A kidolgozás során egy éppen aktuális, saját ötlet kapcsán jártam körül a témát, mely során az alapvető tervezési döntéseket, tervezési lépéseket, hasznos eszközöket, a csapat jelentőségét és összetartását, illetve a Ruby on Rails-ben rejlő lehetőségeket mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.