QR kód alapú készletnyilvántartó rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A szakdolgozatomban dokumentált munka egy céges feladat megvalósítása, egy összetett készletnyilvántartó rendszer megtervezésének és megvalósításának folyamata.

A projekt előrehaladtával, ahogy a rendszer kezdett megvalósulni, folyamatosan körvonalazódtak a hozzá fűzött igények, azok az előre nem látott funkciók, amelyek valóban szükségesek és egyedivé teszik a feladatot, ezért előfordult, hogy jelentős visszalépésre és újragondolásra volt szükség.

A dolgozat fő témái a QR kód technológia alkalmazhatóságának vizsgálata ipari környezetben, a kliens oldali program, illetve a rendszer működési folyamatának leírása mellett röviden bemutatom a program működéséhez elengedhetetlen szerver oldali programokat, amelyeket a kliens oldal tesztelésére valósítottam meg, oly módon hogy később integrálható legyen a vállalat más, saját fejlesztésű rendszereihez.

Az elkészült rendszernek része egy kliens oldali program, mely a szervertől kapott paraméterek alapján építi fel saját felhasználói felületét. A felületen végrehajtott felhasználói beavatkozások hatására a program ellenőrizheti a bevitt adatokra vonatkozó feltételek teljesülését, majd elküldi azokat a szerver oldalra. A kapott válasz alapján a program új oldalt rendez össze, amely egy új kérést fog eredményezni, így lényegében a kliens program teljese egészében a szerver oldalról módosítható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.