QR-kód alapú közösségépítő szolgáltatás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A közösségek pozitív folyamatainak erősítése, a tagok motiválása, a pozitív viselkedési minta segítése fontos dolog. A “Pay it forward” és “Random act of kindness” kezdeményezéseket támogató szerver-kliens architektúra megvalósítása volt a cél. Lehetőségem nyílt a szolgáltatás tervezés és fejlesztés aspektusainak jobb megértésére.

A megtervezett szolgáltatás QR-kóddal ellátott kártya átadására, kezelésére épül. A fizikai kártya a kézről kézre halad a „Pay it forward” során és segítségével elérhetők az általunk megvalósított szolgáltatások. Az átadások fizikai pozíciójának követésével lehetőség nyílik a folyamat jobb megértésére, követésére.

A szolgáltatást ketten terveztük meg és a feladatokat megosztva implementáltuk. A munka során lehetőségem nyílt megismerkedni a szerver oldali megoldásokban rejlő lehetőségeket, korlátokat. A Symfony keretrendszer megismerése után átértékeltem a kliens és szerver viszonyát.

iOS fejlesztőként a kliens kialakítása során technikai részletek elmélyedésére, általam eddig nem ismert design koncepció megvalósítására, az iOS 8 új UIViewController navigációjának kipróbálására nyílt lehetőségem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.