REST API orvosi ontológiák eléréséhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Önálló szoftver termékkel rendelkező cégeknél alapvető szükséglet a folyamatos fejlesztés, mivel a kódbázis egyes elemei akár fél év után elavultnak tekinthetők, továbbá egy többrétegű architektúrájú alkalmazásnál a rétegek közötti kommunikációk bővítése is fontos része a fejlesztésnek, hiszen más kapcsolódó alkalmazásoknak/szolgáltatásoknak nyújthat kapcsolódási interfészt az alap szoftver csomaghoz.

Az első részben ismertetem a napjainkban széles körben elterjedt REST integrációs technológiát, valamint ennek felhasználási módjait. Külön kitérve a Java alapú könyvtárak, szerverek és keretrendszerek nyújtotta lehetőségekre.

A második részben egy példa programon keresztül szeretném megismertetni egy Spring MVC alapú REST szolgáltatás modulárissá tételének folyamatát az OSGi keretrendszer segítségével.

A harmadik részben pedig tervezek, implementálok és tesztelek egy REST API-t a Snow Owl orvosi terminológia szerver bővítményeként, fejlesztve ezzel a szerver kommunikációs interfészét. Kiegészítésként pedig egy beágyazott API dokumentációt integrálok a fejlesztett interfészhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.