RFID alapú áruvédelmi rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kardos Gergely
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témájául egy RFID alapú áruvédelmi rendszer fejlesztését választottam. A célom egy olyan kísérleti rendszer megvalósítása, mely alapul szolgálhat egy komplett áruvédelmi rendszernek. A rendszer felhasználásával megvalósítható konkrét feladatok közé tartozhat egy áruház vagy bármilyen üzlet lopás gátló rendszere, de egy leltározó rendszer is.

Az RFID rendszer egy olyan rádiófrekvenciás azonosító módszer, amely személyek vagy eszközök automatizált felismerésére szolgál. A feladatom egy olvasó egység elkészítése, amelynek a segítségével egyirányú adatátvitel valósítható meg egy címke és egy számítógép között.

A szakdolgozatom elején bemutatom az RFID rendszer elméleti hátterét és részletesen ismertetem a különböző RFID technológiákat, csatolási módokat és az RFID rendszerben alkalmazott modulációkat. Majd röviden bemutatom az általam felhasznált eszközöket. Végül leírom a tervezés lépéseit, amely tartalmazza a programkód leírását, illetve a teljesítmény javítási lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.