RFID alapú beléptető rendszer tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat egy RFID alapú beléptető rendszer készítéséről szól a Profigram Irányítástechnikai Kft részére. A szakdolgozat elején ismertetem a beléptető rendszerek főbb részeit, itt bemutatva néhány azonosításra használtos módszert és technológiát. Ezután részletes bemutatom a végül választott RFID technológiát, kezdve történetével és alapvető működési mechanizmusával.

A továbbiakban bemutatom a megvalósításban alkalmazható hardveres és szoftveres komponenseket, kiemelve a végül alkalmazottakat. A rendszer 3 fő része az RFID-val és mikrokontrollerrel ellátott olvasó, ennek a megépítése volt a fő feladat, egy PC-s felügyeleti rendszer, ez CLI/C++ nyelven íródott, és egy adatbázis a harmadik, de ez nem került megvalósításra a szakdolgozatban. A tervezett NYÁK-on egy grafikus kijelző szolgálja a belépőnek a visszajelzést.

Az olvasó egység megépítésére egy NXP IC alapú olvasó modult és egy STM32F4-es Discovery Kitet használtam, a fejlesztés Eclipseben C nyelven történt. A felügyeleti rendszer CLI/C++ ban íródott, kényelmes felhasználói felületet biztosítva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.