Rádiófrekvenciás szignál generátor vezérlésének megvalósítása mikrovezérlővel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozatom témája egy modern frekvenciaszintézer áramkörrel megvalósított gyakorlati alkalmazás, melyben bemutatom, hogyan jutunk el a rádiófrekvenciás jeltől, egészen a webes kezelőfelületig. A munka célja, hogy rádiófrekvenciás jelek szignálokkal történő frekvencia modulálásával egyszerű és biztonságos módon távoli eszközök vezérelhetővé váljanak.

Feladataim között szerepel, hogy megtervezzek egy digitális vezérlő áramkört, mellyel megvalósíthatóvá válik a frekvencia moduláció, és implementáljam a működéshez szükséges szoftvereket. A vezérlőáramkörnek biztosítania kell a szintézer helyes működését, és a moduláló hangok előállítását. A terméknek vezérelhetőnek kell lennie manuálisan billentyűzetének és kijelzőjének segítségével, valamint egy számítógépes felületről is. A moduláris felépítés következtében, több egység kommunikációját is meg kell valósítani. A megbízhatósági követelmények miatt, az egyes egységek közötti kommunikációs protokolloknak biztosítani kell a veszteségmentes adatátvitelt.

Szakdolgozatom keretében megterveztem a vezérlő áramkört és megvalósításra kerültek a működésért felelős szoftverek is. A számítógépes alkalmazásnak egy HTTP alapú kezelőfelületet választottam, mely egyedülálló multiplatform kompatibilitást kínál.

Az elkészült rádiófrekvenciás szignálgenerátor a követelményeknek megfelelően működik, amit idő- és frekvenciatartománybeli vizsgálat is igazol.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.