Rádiós riasztórendszer modulok tervezése mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tulajdon, az ingatlan, a tárgyak védelme és biztonságban tudása mindig is fontos volt. A különböző riasztórendszerek ennek a feladatnak az ellátásában segítenek nap mint nap. Fejlődésük természetesen az elektronika rohamos fejlődésével ugyanúgy jelentős, mint más műszaki termékeké.

A riasztórendszerek többségének központjában és perifériáiban is beágyazott rendszerek találhatóak. Erre remek példa egy rádiós riasztórendszer, ahol a rádiós kommunikáció és protokolljának megvalósítása is a feladatuk.

A szakdolgozat először röviden bemutat néhány piacon kapható rádiós riasztórendszert, majd áttekintést ad a félév során elkészült riasztórendszer felépítéséről és funkcionalitásáról.

Ezután végigkíséri egy ilyen rádiós riasztórendszer tervezését kezdve a már Önálló Laboratórium keretében elkészült központi modul élesztésével, majd folytatja a Szakdolgozat tárgy keretében elkészült további modulok hardveres bemutatásával, leírásával. Ezen modulok között van egy-egy rádiós mozgás- és nyitásérzékelő egység, egy vezetékes telefonos hívásra képes egység, és egy nyomógomb panel.

Ezután következik a rendszerhez írt szoftver bemutatása, modulonkénti lebontásban végigvezetve, bemutatva a megvalósított rádiós protokollt is.

Végül az elkészült rendszer teszteléséről esik szó, majd a további fejlesztési lehetőségek és irányok is bemutatásra kerülnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.