Rádiós riasztórendszer modulok tervezése mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban fontos szerepet látnak el a riasztórendszerek, amelyek felelnek a házunk biztonságáért. Ezek általában vezeték nélküli kapcsolatot teremtenek egymással, értesítik egymást, vagyis rádiós kommunikációval rendelkeznek. Ezek a rendszerek állnak valamilyen központi adatfeldolgozó rendszerből és minimum egy távoli szenzorral felszerelt egységből.

A szakdolgozatban egy előzőleg megtervezett központi és kihelyezett mozgásérzékelős egységet kellett felprogramoznom és beüzemelnem, majd megkezdtem egy hangérzékelős modul tervezését. A két meglévő egység rádiós kommunikációra képes, a központi egység képes a PC-vel való kommunikációra, a kihelyezett egység pedig a szenzorokon keresztül észlel.

A munka alatt megismertem néhány riasztórendszert, azok megoldásait, a beágyazott rendszerek alapvető tervezési eljárásait megtapasztaltam, közelebbről megismerkedtem egy mikrokontrollerrel és egy fejlesztőeszközzel, gyakorlatra tettem szert hardvertervezésben, illetve rendszer szintű szoftver programozásban is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.