Raktárirányítási folyamatot optimalizáló algoritmus és program fejlesztése a QAD Warehousing modulban.

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomban egy raktárirányítási folyamatot, a komissiózás feladatát vizsgálom meg. Miután a logisztika szemszögéből általánosan bemutatom a QAD Enterprise Application (QAD EA) vállalatirányítási rendszert, rátérek raktárirányítással foglalkozó Warehousing moduljának működésének ismertetésére.

Tüzetesebben is megvizsgálom az itt megjelenő új fogalmakat, törzsadatokat, folyamattípusokat, a későbbi feladat megoldása során szükséges konfigurációs lépések rendszerbeli elhelyezkedésével együtt. Megismerkedve a raktári folyamatokat optimalizáló algoritmusokkal kitérek ezek gyakorlati alkalmazhatóságára.

Bemutatom, milyen módon történt a Warehousing használata előtt a raktárirányítás. Egy valós vállalat raktározási folyamatait vizsgálva, előbb ismertetem a komissiózás kiszolgálásának feltételeit, majd bemutatom a piaci környezethez illeszkedő algoritmusomat. Részletesen taglalom ennek a logikáját, implementációjának Progress nyelvbeli technikai sajátosság és bemutatom a tesztelés metodikáját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.