Raktárkezelés támogatása SAP Netweaver Gateway és UI5 alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A dolgozatom alapjául szolgáló feladat célja egy olyan, már meglévő, mobil eszközökre szánt üzleti informatikai megoldás továbbfejlesztése volt, mely lehetővé teszi a raktárak közötti áttárolási-, ill. a raktárba való betárolási művelet SAP ERP rendszerben történő adminisztrálását.

Olyan megoldást kellett kidolgoznom, amely nem igényli a már meglévő üzleti logika nagymértékű módosítását, azáltal biztosítva a költséghatékony implementációt; a régi és új technológiák harmonikus együttműködését.

A megoldás kliens oldalon az SAP UI5 keretrendszerére, míg szerver oldalon az SAP Netweaver Gateway technológiára alapul. A fejlesztés magába foglalta mind a kliens-, mind a szerver oldali megoldások létrehozását, valamint az ezek közötti OData kommunikáció megtervezését és megvalósítását.

Dolgozatom első részében bemutatom a támogatott üzleti folyamatot, valamint a szoftver abban betöltött szerepét, ismertetem a régi- és az új fejlesztésekkel kapcsolatos technológia információkat.

A gazdasági és technikai háttér leírását követően kitérek az eredeti program működésére és elemezem azt mind fejlesztői-, mind felhasználói szempontból. Ezt követően áttekintést adok az új megoldás tervezésének- és a kivételezésének egyes lépéseiről.

Zárásként megvizsgálom a munka során elért eredményeket és tapasztatokat, valamint javaslatot teszek a szoftver jövőbeli továbbfejlesztésére és a megoldás kiterjesztésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.