Raktárkezelő webalkalmazás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság szinte minden hétre jut egy-egy fesztivál és számos kisebb rendezvény. Egyre több filmet is forgatnak világszerte. A rendezvények és filmforgatások közös jellemzője, hogy a hatékony munkavégzéshez több különböző eszközt kell biztosítani a munkavállalók számára.

A biztosított eszközök sokszor nagy értékűek, gyakran különböző cégektől béreltek. Az eszközök sokszor napi szinten kiadásra kerülnek a helyszínen rögtönzött raktárból. Az eszközök esetleges eltűnése vagy késedelmes begyűjtése jelentős költségvonzattal is járhat a rendezvényeket és forgatásokat szervező vállalatok számára.

A dolgozat keretében egy olyan, webalkalmazás került megvalósításra, mely képes a rendezvények és forgatások helyszínén munkavállalóknál lévő eszközök nyilvántartására. A webalkalmazás fejlesztése során fontos cél volt, hogy a rendezvények és forgatások feszített munkatempója mellett is egyszerűen használható legyen.

Az elkészült webalkalmazás architektúrája több, különböző feladatot ellátó komponenst tartalmaz. A dolgozat bemutatja a komponensek fejlesztése során felhasznált technológiák kiválasztásának szempontjait, röviden ismerteti a felhasznált technológiákat, továbbá bemutatásra kerülnek az egyes komponensek fejlesztésének fontosabb lépései is.

A dolgozat bemutatja még olyan átfogó, több komponenst érintő szolgáltatásoknak is a megvalósítását, mint például a kiadási és visszavételi műveletekről készült értesítések vagy az eszközök kihasználtságáról generált statisztikák.

Mivel a rendezvények és forgatások eloszlása az év folyamán nem egyenletes, az architektúra tervezése során fontos szempont volt az egyes komponensek horizontális skálázhatóságának biztosítása is, a költséghatékonyabb üzemeltethetőség érdekében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.