Raspberry Pi programozása Windows 10 IoT platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A miniszámítógépek és IoT eszközök elterjedésével, áruk csökkenésével már otthon is készíthetünk okos eszközöket, hasznos automatizált projekteket. A szakdolgozatomban egy Raspberry Pi miniszámítógép alapú eszközt fejlesztek egy ezen a területen újszerű megoldással. A fejlesztés lényege, hogy különböző szenzorokat, hardvereket az interneten keresztül elérhessünk, jeleik feldolgozásával más eszközöket vezéreljünk.

A megoldás különlegessége, hogy az elterjedt nyílt forráskódú Linux helyett a Windows 10 IoT Core operációs rendszert használtam, más Microsoft technológiákkal.

A megépített eszköz neve Automatikus Kutyaitató. A kutyaitató képes a vízszint érzékelésére, automatikus utántöltésre. A működése egy weboldalon keresztül távolról is nyomon követhető, szabályozható és egy felszerelt kamerán keresztül felügyelhető.

Dolgozatom során először bemutatom a felhasznált eszközöket és technológiákat, különös tekintettel a Universal Windows Platformra és az ASP.NET keretrendszerre. Ez után leírom hogyan készítettem fel a Raspberry Pi-t a Windows IoT rendszeren fejlesztésre. Majd részletezem a fejlesztés komolyabb problémáit, megoldásukat. A végén kitérek a rendszer teljesítményének vizsgálatára, mérésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.