Receptkezelési és jelentés generálási szolgáltatások fejlesztése granuláló berendezés új vezérlő egységhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az ország egyik legnagyobb gyógyszergyárában található tablettázó üzem részét képezi egy granuláló berendezés, amely a gyógyszernek szánt porkeverékek oldattal történő granulálását végzi.

A dolgozat aktualitását a berendezés vezérlésének teljes cseréje adja, mely kiterjed az új vezérlőrendszer hardvereire illetve szoftver elemeire.

A csere során létrehozott rendszer rövid leírása: a vezérlés Siemens S7 PLC felhasználásával valósul meg, a folyamat megjelenítését és felügyeletét pedig egy helyi PC-n futó WinCC alkalmazás végzi, amely a granuláló berendezéssel végrehajtott gyártási és mosási folyamatokról adatokat gyűjt archiválási, riportozási és hibakezelési céllal. Az adatok Microsoft SQL szerveren kerülnek tárolásra. A rendszernek eleme egy riportozó és egy receptszerkesztő modul is.

A dolgozat elején az eredeti és az új rendszer hardverkonfigurációja kerül bemutatásra. Emellett a berendezés fizikai felépítéséről és működéséről is található részletes leírás.

A szakdolgozat fő témáját a megjelenítő rendszer létrehozásának folyamata és az elkészült felhasználói felület bemutatása adja. A kisebb alkotóelemek, eszközök létrehozásától a belőlük felépített képernyők funkcionális leírása felé haladva.

Az írás végén gyártási receptek kezelését végző receptszerkesztő, és a jelentéseket generáló riportozó modul fő funkciói kerülnek bemutatásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.