Rendelések nyomon követése SAP ERP háttérrendszerben SAPUI5 felületen

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A feladatom egy rendelések állapotának követését lehetővé tévő rendszer megalkotása volt. A feladatom megoldásának két fő lépése volt. Egy részről létre kellett hoznom egy felületet, ami információ kijelzésre szolgál, valamint a felhasználó képes rajta keresztül kommunikálni, más részt, meg kellett oldanom, hogy hogyan válogatom le a releváns adatokat a háttérrendszer adatbázisából.

A felület az SAP adottságainak megfelelően SAPUI5 technológiával készült, aminek lényege a letisztult megjelenítés, a feladatkörökre jellemző funkciók elszeparálása, és a gyors, MVC tervezési minta alapján történő fejlesztés. Az applikáció böngészőből futtatható, és a különböző eszközökön, az adott platform jellemzőihez igazodik a megjelenése. Implementálás során figyelnem kellett a felhasználó által vétett hiba lehetőségek minimalizálására, és az SAP-s elemek használatára. A fejlesztés alatt JavaScript kódot és Eclipse fejlesztő környezetet használtam többségében, a hibakeresésre, és működés dinamikus elemzésére a Google Chrome DevTools nevű eszközét használtam.

A háttérben az SAP HANA memória alapú adatbáziskezelőjét vettem igénybe, de megoldásomhoz használnom kellett az SAP ERP rendszerét is. A HANA oldalon XSJS fájlok létrehozása volt a legfontosabb feladatom, az ERP-ben ABAP nyelvű kódot használtam egy funkciós modul megalkotásához.

A rendelések változását leíró állapotok közül a rögzítés időpontját és a kért kiszállítási dátumot, a felvétel idejét, a kivételezés megtörténtét, valamint a fizetés esedékességét, és a fizetettség tényét különböztettem meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.