Rendezvény- és oktatóépület villamosenergiaellátásának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss István
Villamos Energetika Tanszék

Egy épület tervezése komplex feladat és nem könnyű feladatra vállalkozik az, aki ma ezzel foglalkozik. A dolog nehézsége főleg abban mutatkozik, hogy bár rengeteg szabvány vonatkozik erre a területre, ám folyamatosan vesszük át az Európai Unió előírásait, amelyeket az európai szabvány szervezet rendszeresen kiegészít, átdolgozva újra kiad.

Az informatikai rendszerek fejlődésével egyre nagyobb igényt támasztanak tervezőkkel szemben, egyre részletesebb tervezést, modellezést, számításokkal alátámasztott terveket várnak el tőlük. A számítógépes tervezés elterjedésével, a tervek „könnyen” módosíthatóak, ezért követelmény, hogy azokat a különböző területeken dolgozók (építész-, gépész-, villamos-tervező) újra és újra szinkronizálják, elkészítsék.

A dolgozatban egy rendezvény és oktatóépület villamos energiaellátásának tervezését mutatom be, melyben meghatározom az épület teljesítmény igényét, kiválasztom a szükséges vezetőket, védelmi berendezéseket. Törekszem arra, hogy az eszközök kiválasztásának menete világos és alátámasztott legyen, azok megfeleljenek a hatályos szabványoknak

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.