Rendezvényszervezést segítő alkalmazás fejlesztése .NET Core és React környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom célja egy olyan webes alkalmazás elkészítése volt, amellyel a Schönherz Kollégiumban működő egyik öntevékeny kör, a Villanykari Szakestély működésének hatékonyságát lehet javítani. A kör rendezvények (ún. szakestélyek) szervezésével foglalkozik, melyekből félévente több kerül megrendezésre. Egy-egy ilyen rendezvény megszervezése több, kisebb-nagyobb előkészületi és utómunkából (pl. meghívók kézbesítése, terem berendezése, nyomtatási munkák, stb.) áll, illetve az események alatt a szervező körtagok mindegyike betölt egy felelős pozíciót (pl. van, aki a hangulatért és a programért felel, mások az ételeket és italokat szolgálják fel). Az elvégzett munkákat a kör vezetője pontokkal értékeli. Mindezidáig a körnek nem volt egy központi adminisztrációt lehetővé tevő weboldala, ahol áttekinthetők a rendezvényre történt jelentkezések, és követhetők a részfeladatok állapotai.

A webalkalmazás szerveroldali részét a Microsoft platformfüggetlen, nyílt forráskódú keretrendszerével, az ASP.NET Core keretrendszerrel készítettem el, míg az alkalmazás felhasználói felületét a Facebook által fejlesztett React keretrendszerrel valósítottam meg.

A dolgozatban röviden bemutatom a fent említett, a felhasznált technológiákat, majd az Olvasó végigkövetheti az alkalmazás elkészítésének folyamatát a tervezéstől a megvalósításig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.