Rendszer és eszköz fejlesztés elektronikus vezérlőegységhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az autóipari fejlesztések napjainkban számtalan funkció implementálását, és hatalmas fejlesztőcsapatot igényelnek egyetlen Elektromos Vezérlőegység megvalósításához is. Ebből kifolyólag rendszereik egyre bonyolultabbak, így egyre nő az igény az átláthatóságuk és kezelésük javításra. Ezzel együtt nő az igény az összefüggő fejlesztés, a teljes körű megértés és a vevői elvárások kezelése iránt. Mivel a vevői elvárások többségét időről időre különböző csoportoktól kapjuk, ezek megfelelő kezelésének a hiánya végzetes hibákat és elpazarolt erőforrásokat eredményezhetne, aminek a megelőzését szolgálják a fentebb felsorolt igények kielégítése.

A fentebb említettek feladatok még egy kisebb csapat számára is jelentős kihívással járnak, így az olyan eszközök biztosítása számukra, amik meggyorsítják ezen folyamatokat, hatalmas segítséget jelentenek, melyek fejlesztésében részt vehettem. Ezek megvalósítási és alkalmazási területei igen széleskörűek, ami számos különböző programozási nyelvet és feladatot jelent. Segítségükkel könnyen megérthetjük a rendszermérnökség, a követelménykezelés és egy autóipari projekt felépítésének alapjait.

Dolgozatomban ezen eszközök bemutatása folyamán nyerhetünk rálátást a rendszermérnökség és annak feladatainak szükségére példákon keresztül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.