Rendszertervezés PSoC rendszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balogh Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat témája olyan, egy tokban integrált kevert-jelű programozható áramkör (Cypress PSoC), amely az analóg és digitális programozható áramköri elemek mellett mikrovezérlőt is tartalmaz. Bemutatja az eszköz architektúráját, egy kapcsolás kialakításának menetét.

A PSoC mag köré egy olyan komplex optikai mérőkészülék elektronika tervezésének első lépéseit mutatja be, amely alkalmas a fényforrásának kapcsolására, a léptető motorainak vezérlésére, a mozgó alkatrészei végállásainak jelzésére, illetve a berendezés hőmérsékleti viszonyainak monitorozására. A dolgozat indokolja a tervezett elektronikai koncepció áramköri egységeinek megválasztását.

A dolgozat részletesen bemutatja a tervezett nyomtatott huzalozású áramköröket, azokat illeszti a készülék 3 dimenziós mechanikai tervébe. Ismerteti a készülék prototípusának elektronikai élesztési munkájának első fázisát. Ezen belül bemutatja az élesztéshez a PSoC-ben felkonfigurált áramkört, az eszközhöz írt szoftveres megoldást, és a hozzá elkészített grafikus felhasználói felületet. Végül röviden megvitatja az eddigi tanulságokat, és kitér a fejlesztés további menetére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.