Repülőjegy böngésző portál Node.js, illetve Vue.js alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológia fejlődésével rohamos tempóban fejlődött a közlekedés is, számos új módja jelent meg, és az egyes módok egyre szélesebb rétegek számára váltak elérhetővé. Ezen folyamatnak eredményeképpen manapság a repülés is teljesen átlagos közlekedési móddá vált a középrétegtől felfelé, de még talán a szegényebb réteg képviselői is magukhoz közelebbinek érezhetik, mint 40-50 évvel korábban. Az emberek nagy távolságokat akarnak leküzdeni, a lehető legrövidebb idő alatt. A technológia egyéb területei fejlődésének hála manapság a világ legkülönfélébb területeiről származó emberek is kapcsolatba kerülhetnek egymással, dolgozhatnak együtt, vagy akár csak magáncélú utazások alkalmával.

A repülés számít a nagy távolságok leküzdésének leggyorsabb, és biztonságos módjának, ezért választják olyan sokan a közlekedés ezen fajtáját. Azáltal, hogy a repülés egyre népszerűbbé válik, megnő az igény iránta, megjelentek olcsóbb repülőjegyeket, alacsonyabb szolgáltatásokat nyújtó repülőtársaságok is a piacon, akik még nagyobb réteg számára teszik lehetővé a repülést. Viszont az egyre bővülő szolgáltatások közül egyre nehezebbé válik a megfelelő kiválasztása, és ez a probléma egyre több embert érint.

A repülővel történő utazások megtervezése nagy feladatot jelent, amelynek csak egy szeglete a megfelelő járat kiválasztása. Célom, hogy az elkészített portál segítségével megkönnyebbítsem a repülővel történő utazás megtervezésének folyamatát, olyan szolgáltatások nyújtásával, amely segíti a felhasználókat a tervezés végrehajtása és egyeztetése során. A portál megalkotása során fontos szempontként tartottam magam előtt a könnyű kezelhetőség, a különböző paraméterekkel rendelkező készülékekre történő optimalizáció, és a megbízható, gyors teljesítmény elvárásait.

A jelen dolgozatban bemutatott megoldásom megfelel a mai kor követelményeinek, a felhasználók által elvárt színvonalat és gördülékeny használatot kínál, amely paramétereknek köszönhetően hasznos szolgáltatássá válhat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.