Responzív weboldal szerkesztő alkalmazás készítése webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A 21. század uralkodó kommunikációs platformja tagadhatatlanul a web. Az internet kapcsolatteremtő és kapcsolatépítő lehetőségek kimeríthetetlen tárházát kínálja mind magánszemélyek, mind vállalatok számára. Mára egy üzlet sikeres működésének szinte elengedhetetlen kelléke egy, a vállalat profilját bemutató weboldal, amelynek köszönhetően a vállalkozás felveheti az online küzdelmet konkurens cégekkel, amelyek egy azonos ügyfélkört céloznak meg.

A weboldalak készítése iránti növekvő igényt kellően alátámasztja drasztikusan növekvő számuk: A századforduló óta az interneten elérhető weblapok száma több mint tízszeresére nőtt, egyértelműen felfelé ívelő trendet követve.[1] Ezen igény kielégítésének céljából számos szoftver született, amelyek lehetővé teszik egyedi weboldalak elkészítését a programozásban kevésbé jártas felhasználók számára is.

Diplomamunkámban a Brixify weboldalkészítő platform weboldalszerkesztő moduljának megalkotását mutatom be az alapoktól indulva, részletesen kitérve a szoftver követelményeire, a felhasznált technológiákra, a tervezés és implementáció menetére, illetve a továbbfejlesztés lehetőségeire. Munkám célja az volt, hogy egy olyan weboldalszerkesztő felületet hozzak létre, amelynek segítségével bármely felhasználó teljes mértékben testreszabható, a jelenlegi webdesign trendeket kielégítő, reszponzív honlapokat hozhat létre, akár programozói tudás nélkül is.

Az elmúlt év munkájának eredményeként egy olyan holnapszerkesztő modul született, amely akár teljesen önállóan működve, illetve a Brixify rendszerbe integrálva is modern, a felhasználói igényeknek megfelelő honlapok elkészítésére képes. A végeredmény bemutatásának céljából egy webalkalmazást készítettem, amelyben a weboldalszerkesztő kipróbálható, illetve a vele készített oldalak megtekinthetők.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.