Részletes munkaidő kimutatást elősegítő rendszer fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

diplomatervben egy munkaidő nyilvántartó rendszer szerver és kliens alkalmazás megtervezését, megvalósítását mutatom be. A felhasználók munkájukat feladatok és részfeladatok szerinti egységekre bontják. Igényük, hogy az egyes részfeladatokkal eltöltött időt mérni tudják. Elvárás, hogy a részfeladatokkal eltöltött idő mérésének indítását és megállítását könnyen kezelhető felületen tehessék meg. A rendszer szempontjából fontos, hogy minden állapot egy központi szerverre rögzüljön. A tervezés során lehetővé kell tenni, hogy a kliensek platformfüggetlenek lehessenek.

A szerver HTTP protokollon keresztül biztosít alkalmazásprogramozási felületet a kliensek felé. Az API-n keresztül bemutatom a REST szoftverarchitektúra típust. Részletesen bemutatom az Inversion of Control technikát, majd a szerver implementáció során a gyakorlatban is illusztrálom az előnyét. A szerver a Nancy nyílt forráskódú web keretrendszerre épül. Az implementáció során bemutatom a Nancy keretrendszer használatát.

Egy felhasználó egyszerre több klienst is használhat. Megkísérlem egy szinkronizációs megoldás megtervezését. Alkalmazom a SignalR kommunikáció keretrendszert.

Demonstrációs célzattal megvalósítok egy klienst Windows Forms keretrendszeren. Bemutatom, hogyan kapcsolódik a kliens a szerver alkalmazáshoz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.