Reszponzív adminisztrációs webalkalmazás tervezése és megvalósítása modern webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobil eszközök előretörése, valamint azok kijelzőméreteinek és felbontásának változatossága a webes technológiákban és azok alkalmazásában is változást követelt. Előtérbe került a Responsive Web Design (RWD) alkalmazása, amely rugalmasan reagál a különböző szélességű képernyőméretekre, ezért ugyanaz a tartalom jelenik meg az egyes eszközökön, azok kijelzőméretétől és felbontásától függetlenül.

Egy másik széles körben használt modern webes technológia a HTML5-re épülő, úgynevezett Single-Page Application (SPA), amely különösen jól alkalmazható a reszponzív webalkalmazások fejlesztésekor. Ezen módszer és a reszponzív tervezés ötvözésével ideális felhasználói élmény érhető el, amely webes alkalmazás fejlesztésekor különösen fontos.

Dolgozatomban ennek a két modern webes technológiának az együttes használatával létrejövő adminisztrációs webalkalmazások fejlesztését részletezem, amelyek jelenleg is részét képezik egy élő ipari szolgáltatásnak.

A fejlesztés menetének bemutatása után, az alkalmazások helyes működésének igazolásaképpen elvégzem azok automatizált végfelhasználói tesztelését és ismertetem annak lépéseit is. Ezek után, mérési eredményeimre támaszkodva értékelem azokat teljesítmény szempontból is, ami meghatározó elem a felhasználói élmény szempontjából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.