Reszponzív e-learning portál fejlesztése React technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatként egy olyan alkalmazást akartam fejleszteni, amely valós problémákat old meg. A mai világban a legtöbb ember inkább valamilyen online tanfolyamon próbálja megszerezni a számára szükséges tudást. Ennek az oka legfőképpen az időhiány, az oktatótól való távolság, vagy az olcsó tanulási forma lehetősége. Egy online kurzuson való részvételhez nincsen szüksége a tanulónak elutaznia otthonról, és a tananyag feldolgozása sincsen időhöz kötve.

A szakdolgozat célja egy olyan webalkalmazás fejlesztése, amely lehetőséget nyújt a tanároknak könnyedén létrehozni egy oktatási felületet. A kurzusokra a diákok feliratkozhatnak, hozzáférhetnek az oktató által biztosított tananyagokhoz és elvégezhetik a leckéket. Az alkalmazás lehetővé teszi az oktatók számára a létrehozott kurzusaik karbantartását és hallgatói statisztikájuk követését.

A szakdolgozatom két nagyobb részből épül fel. Az első fele bemutatja az alkalmazás fejlesztése során használt technológiákat, a második pedig a fejlesztés lépéseit részletezi. Elsőként a fejlesztés előkészítését mutatom be. Ebben a fejezetben bemutatom a szerver kezdeti felépítését, az adatbázis létrehozását és konfigurálását, valamint a felhasználói felület integrálását a projektbe. Az egyes funkciók szerveroldalon és kliensoldalon való megvalósítását is bemutatom. Elsőként a felhasználók azonosítására készített megoldást ismertetem, majd az üzenőfal megvalósítása következik. Legvégül a kurzusok és leckék kezelését mutatom be oktatói és hallgatói szempontból egyaránt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.