Reszponzív filmadatbázis webalkalmazás ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internetes webalkalmazások egyre növekvő térhódításával minden területen elkerülhetetlenné válnak azok a portálok, melyek hatékonyan, ergonomikusan működnek mind asztali gépeken, mind mobileszközökön. Ez a szakdolgozat is a fenti jellemzőket szem előtt tartva készült el, témája pedig szintén megfelel a mai trendeknek, hiszen ez egy hamarosan mozikba kerülő, illetve korábbi mozifilmeket tartalmazó filmadatbázis portál, mely a felhasználók számára nemcsak információkat szolgáltat, de a beépített közösségi funkciók segítségével szórakoztatja is őket.

Az alkalmazás az ASP.NET MVC 5 platform keretein belül készült, melyhez különböző kiegészítő technológiákat használtam a keretrendszer rugalmas kialakításának köszönhetően. Ilyen technológiák többek között az ergonomikus, reszponzív megjelenést is adó Twitter Bootstrap, a közösségi funkciókat támogató Facebook API, vagy akár a felhasználó funkciókat elősegítő jQuery.

A szakdolgozatnak három alapvető része van. Az első fő eleme a dolgozatnak a fenti technológiák szemléltetése, míg a második a konkrét filmadatbázis portál, a MoFi specifikációja, tervezési lépései, a harmadik pedig az elkészült alkalmazás ismertetése, illetve a dolgozat végén a továbbfejlesztési lehetőségekről is esik szó.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.