Reszponzív webalkalmazás tervezése és implementálása javascript alapú keretrendszerekkel

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkra az SPA-k, vagyis az oldal újratöltése nélkül működő alkalmazások egyre nagyobb teret hódítanak. Elég csak a Gmail, Google Drive, Twitter vagy a Facebook használatára gondolnunk, ahol a legtöbb művelet oldal újratöltés nélkül elvégezhető, így szolgáltatva jobb felhasználói élményt.

Az internetezésre használt eszközeink terén előtérbe kerülnek a változatos méretű okostelefonok, tabletek. Ma már minden komoly projekten ügyelnek a reszponzív felületek kialakítására, vagyis az említett eszközökre történő optimalizációra.

A feladatom egy reszponzív webalkalmazás tervezése és implementálása volt, mely népszerűsíti a kerékpárral való munkahelyre járást. A tervezés során megismerkedtem a UX dizájn alapjaival, valamint a népszerű, webes felületek tervezésére során használt Sketch App szoftverrel. Az Implementáció során alapoktól tanultam meg a Node.js és alapvető moduljainak használatát, elmélyítettem az AngularJS-sel kapcsolatos ismereteimet, megismerkedtem az Elasticsearch nevű noSQL adatbázis használatával és hasznos tudással gyarapodtam a reszponzív tervezést segítő Bootsrap keretrendszer, valamint a LESS elnevezésű CSS prepocesszor használata során.

A dolgozatom során részletesen ismertetem a fent említett technológiákat, majd kitérek a tervezési döntéseimre és a végső felületeken sorra haladva bemutatom az implementációs részleteket.

A dolgozat végén tárgyalom a fejlesztési lehetőségeket és értékelem a fejlesztési folyamat során használt technológiák pozitív és negatív aspektusait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.