Retrospektív megbeszélések hatékonyságát elősegítő alkalmazás megtervezése és kifejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dunaev Dmitriy
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években egyre több vállalat döntött úgy, hogy a régi vízesés modellen alapuló szoftverfejlesztés helyett agilis megközelítést használ. Ennek többek között az az oka, hogy a felgyorsult információáramlás miatt a szoftverekkel szemben támasztott követelmények egyre gyorsabban változnak, így a vízesés modellen alapuló fejlesztés is sok esetben kudarcra van ítélve.

Az agilis módszer sok egyéb mellett erre a problémára rugalmas megoldást kínál, aminek az alapja a fejlesztőcsapatokon belüli hatékony kommunikáció és a mérnöki folyamatok időről időre való finomítása.

Az agilis módszeren alapuló fejlesztés egyik fontos eseménye a retrospektív megbeszélés, ami elengedhetetlen a csapatok folyamatos fejlődéséhez és ezáltal a hatékony munkájához.

Dolgozatom első felében az agilis módszertan főbb irányzatait mutatom be, ezen belül kitérek a különböző módszerek fontos építőelemeire.

Munkámat továbbá egy "Retrospektív megbeszélések hatékonyságát elősegítő alkalmazás" fejlesztésének bemutatásával folytatom, ahol a fejlesztés során agilis módszer alapján dolgoztam.

Az agilis módszertan gazdag tárháza több lehetőséget ad a folyamatok, termékek elemzésére, amit az alkalmazás fejlesztése során figyelembe vettem. Diplomamunkám végén bemutatom, hogy ezen lehetőségek kihasználására hogyan bővíthető ki a fejlesztett alkalmazás.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.