Robotfoci környezet és csapat fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Harmati István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Diplomatervem robotfoci csapatok játékának szimulációs megvalósításával foglalkozik. Az egyes robotok mint játékosok úgy próbálják a helyzeteket alakítani és egymással kommunikálni, hogy a labdájukat az ellenfél kapujába juttassák. Ennek megvalósítására magas szintű csapatstratégiákat használnak, melynek során egymásnak passzolni, kapura lőni és labdát vezetni képesek. A robotokat egy egyszerű közelítéssel kör alakúnak tekintettem, befogó szerkezettel nem rendelkeznek. A játékuk során ütközések révén próbálják megvalósítani a kívánt feladatot. Robotok hajtása két típusú lehet, úgynevezett differenciális hajtású és omnidirekcionális hajtású. A matematikai számítások könnyítése céljából MATLAB fejlesztői környezetet használtam. A dokumentálás és verziókövetés céljából git verziókezelőt használtam.

Kialakításra került egy új felhasználói felület, mely segítségével nyomon követhetjük a játék menetét a szimulációs számítások lefutása után.

Lehetőség van TCP/IP kommunikációs csatornán csatlakozni a szimulációhoz, mely segítségével a csapatok el tudják küldeni a stratégiájukhoz szükséges fileokat.

Elméleti kialakításra került egy soros porton kommunikáló bemeneti/kimeneti (input/output, röviden I/O) modul.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.