Rootkitfeltáró szoftver fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hosszú Gábor
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A számítógépes rendszer hiányosságai lehetővé teszik a támadók számára, hogy veszélyeztessék a rendszer egységét és a bizalmas fájlokat, és így hozzáférjenek a rendszer különböző funkcióihoz, amelynek eredményeként bármilyen rendszer- vagy alkalmazás-tartalmat átvizsgálhatnak és kikémlelhetik a számítógépen lévő adatokat.

Ezen rosszindulatú támadások leküzdésére készítettem az "Ophiophagus Hannah" nevű szoftveremet, amely megvalósítja a rootkitek és egyéb rosszindulatú programok felismerését.

A kifejlesztett program része egy grafikus felület, amely a parancssori felülettel kommunikál bizonyos funkciók elvégzése érdekében.

A szoftver egyik egysége egy malware szkenner különböző szkennelési lehetőségekkel. A másik egysége egy scan log megjelenítő és a rosszindulatú fenyegetéseket tartalmazó adatbázist frissítésével foglalkozó rész. A harmadik és egyben utolsó egység célja a karanténba zárt, az operációs rendszerre veszélyt jelentő rosszindulatú fájlok kezelésével foglakozik.

Az "Ophiophagus - Hannah" szkenner szoftver bármilyen más antivírus szoftver mellett használható akár a Windows operációs rendszeren, akár bármilyen Linux disztribúción.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.