SAP Fiori alkalmazás fejlesztése visszáru dokumentumok kezelésére SNC rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Nagyvállalati informatikai környezetben is egyre népszerűbbé válnak a mobil alkalmazások. A vállalatok vezetői, középvezetői, menedzserei számára előnyt jelent, hogy telefonjuk segítségével könnyen, egyszerűen tudják felügyelni a cégük vagy részlegük működését.

Diplomamunkám a vállalati folyamatokon belül az ellátási lánc-menedzsment területéhez köthető, azon belül is a szállítók és vevők közötti árucserével kapcsolatos dokumentumokra koncentrál. Gondolhatunk ez alatt szállítólevelekre, visszáru kezeléssel kapcsolatos dokumentumokra vagy selejtkezelés folyamatát rögzítő iratokra. A kapcsolódó folyamatokat az SAP Supply Network Collaboration rendszerre szűkítve vizsgáltam, ami egy kollaborációs platform ilyen dokumentumok menedzselésére.

A dolgozat elkészítése során kutatómunkát végeztem a felhasználói felületek fejlődésével kapcsolatban. Összehasonlítottam a jelenlegi mobil alkalmazások készítésére alkalmas technológiákat, indulva céges kereteken belül, és kitekintve a piacon elérhető megoldásokra. Részletesen ismertetésre kerül az általam használt SAP Fiori és az alkalmazás fejlesztéséhez szükséges SAP UI5 technológia, valamint az ehhez kapcsolódó backend oldali megvalósítás.

A fejlesztés három külön alkalmazás formájában készült, különböző backend oldali logikákat megvalósítva és OData szolgáltatást használva. A dolgozatom összefoglalja az implementálást az adatstruktúra definiálástól, az OData szolgáltatás létrehozásán és aktiválásán keresztül, egészen a SAP UI5 technológiára épülő Fiori irányelveknek megfelelő mobil nézetre optimalizált felhasználói felület elkészítéséig. Ezt kiegészítendő továbbfejlesztési lehetőségekre is kitérek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.