SAP Fiori mobil applikáció fejlesztése vállalati adatok menedzselésére

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom célja egy olyan mobil applikáció fejlesztése volt, amely egy nemzetközi nagyvállalatnál alkalmazott meglévő funkcionalitást vált ki, integrált részét képezve a cég által használt vállalatirányítási rendszernek. A dolgozat alapjául szolgáló kutató- és fejlesztőmunkát az AGCO Hungary Kft-nél végeztem el, ahol jelenleg a Fiori-nak, az SAP által kínált legújabb mobil-technológiának alkalmazási lehetőségeit vizsgálják a vállalat egyes folyamatainak mobil eszközökre való kiszervezéséhez. Szakdolgozatom ebbe a kutatómunkába illeszkedik.

Feladatként az AGCO által előállított termékekhez, illetve alkatrészekhez kapcsolódó csomagolási előírások és az ezekkel kapcsolatos információk (csomagolás felépítése, komponensei, paraméterei, lépései stb.) megjelenítését megvalósító applikáció megtervezését, illetve fejlesztését kaptam.

Az alkalmazásban megjelenítendő adatokat a kliens oldal az SAP rendszerből nyeri, az erre létrehozott OData service segítségével, amelynek implementálása ABAP nyelven történt. A frontend oldali fejlesztés a JavaScript, HTML5, jQuery technológiák megismerését és alkalmazását jelentette, majd végül az applikáció konfigurálásra került a CSS segítségével átalakított Fiori Launchpad-re.

Az így létrejött üzleti mobilalkalmazás megvalósítja a csomagolási instrukciókat kezelő SAP tranzakciók egy felületen történő megjelenítését, mely különféle platformokon (mobil, táblagép, számítógép) képes kiszolgálni annak felhasználóját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.