SAP IBP alkalmazás fejlesztése szegmentálási eredmények elemzésének támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Az SAP IBP Demand Management egyik kiemelkedőbb alkalmazása az ABC/XYZ szegmentálási funkciókat menedzselő applikáció, mellyel a vevők átfogó képet kaphatnak, hogy általuk beállított értékek alapján, mely termékeik, milyen kategóriába sorolhatók. Ezzel megkönnyítve a priorizálási feladatokat a tervezési folyamat során.

Diplomám készítése során megismerkedem számos az SAP által best practice-ként elismert frontend és backend technológiával, az S&OP, valamint a szegmentálási folyamatokkal. Kutatómunkám részeként összehasonlítom az SAP UI5 keretrendszer más, hasonló keretrendszerekkel, mint például az Angular.

Eddig a szegmentációs eredmények megjelenítése, vagy nem volt felhasználóbarát, vagy nem volt a megjelenítés minősége megfelelő. A fejlesztési feladatom egy olyan megjelenítési alkalmazás létrehozása, mely felhasználóbarát módon jeleníti meg az eredményeket azok túlbonyolítása nélkül.

A megjelenítésen felül számos új funkcióval fog rendelkezni az alkalmazás, melyek egy része vevői igényfelmérés eredménye lesz. Az új funkciók közül a csoportok létrehozása a legfontosabb újítás, mellyel az ABC/XYZ szegmensek további csoportokba lesznek rendezhetőek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.