SAP On-Demand megoldás fejlesztése teljesítmény és személyes karrier menedzseléséhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomat az SAP Labs Hungary-nél készítettem el.

A szakdolgozat feladatom elkészítéséhez a Career On Demand projekten dolgozó csapathoz csatlakoztam. Ez a projekt jelen pillanatban, a szakdolgozat lezárásának idején még csak az első sprint vége felé jár, vagyis a tényleges fejlesztés csak egy hónapja kezdődött el. Ezért én diplomamunkaként egy prototípust készítettem, aminek elkészítése közben szerzett tapasztalataimnak reményeink szerint hasznát vehetjük a későbbi fejlesztések során.

A diplomamunka írás első hónapjaiban rálátásom nyílt a projekt kialakulásának menetére, valamint részt vehettem a kollégákkal együtt a fejlesztéshez szükséges technológiák elsajátítását célzó képzéseken.

A Career On Demand (továbbiakban: CoD) projekt célja az SAP Business ByDesign megoldásához egy olyan, Human Capital Management területhez tartozó szolgáltatás fejlesztése, amivel a cégnél dolgozó alkalmazottak hatékonyan menedzselhetik saját munkájukat, karrierüket, célokat tűzhetnek ki maguk elé és visszajelzést kérhetnek az elvégzett munkájukról.

Fő célja, hogy hatékonyabbá tegye a vállalat munkáját, az egyes alkalmazottak munkájának elősegítésén keresztül.

A CoD hasonlít az utóbbi évek trendjeinek megfelelő közösségi szoftverekhez, mint például a Facebook, de a célja nem az, hogy a felhasználó minél több időt töltsön az alkalmazással, hanem hogy a karrierjét hatékonyabban menedzselhesse. Minden felhasználónak van saját profilja, építhet saját hálózatot az ismerőseiből, írhat nekik, megnézheti a többiek profilját, így megtudhatja, hogy kitől érdemes egy adott témában tanácsot kérni.

Az én feladatom a felhasználó profiljához egy prototípus elkészítése volt, mind back-end, mind front-end területen, vagyis a ByDesign tervezési paradigma használatával létre kellett hoznom a modellt (Business Objects), ami az adatokat tárolja, végre kellett hajtanom ennek implementálását a megfelelő keretrendszerekben (BOPF, BSA), majd felhasználói felületet kellett fejlesztenem a ByDesign által előírt Oberon UI Designer eszközzel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.