SAP PLM Mass Change Framework kiterjesztése Recept Development specifikáció objektumára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szerző: Béger György

Cím: SAP PLM Mass Change Framework kiterjesztése Recept Development specifikáció objektumára

A szakdolgozat keretein belül elvégzendő munkámat az SAP Hungary Kft-nél végeztem. Feladatom a specifikáció üzleti objektum integrálása volt a Mass Change (MCH) keretrendszerbe, melynek célja, hogy azonos típusú objektumok felhasználó által kiválasztott attribútumát egyszerre lehessen módosítani, jelentős időt megtakarítva ezzel neki.

Ahhoz, hogy ezt sikerrel elvégezhessem, először tanulmányoznom kellett a termék életciklus menedzsment (Product Lifecycle Management – PLM) programcsomag részét képező recept fejlesztés (Recipe Development – RD) működését.

A RD keretein belül a legfőbb hangsúly a recept és a specifikáció üzleti objektumokon van, melyek felépítésének megértése elengedhetetlen volt a feladat megoldása szempontjából.

A fejlesztés során a PLM User Interface Framework (UIF) és Service Provider Infrastructure (SPI) által nyújtott lehetőségeket kellett megértenem és alkalmaznom.

Munkám kezdetén a MCH keretrendszer már képes volt a recept objektum kezelésére, ennek tanulmányozása, működésének megértése segített a specifikáció objektum integrálásakor. A megoldás tervezése során UML diagramokat használtam.

Ezek után a terveknek megfelelő megvalósítás, a közben felmerülő hibák kijavítása, végül a tesztelés következett.

Dolgozatomban ezt a vázat követem, részletesen kifejtve az egyes részegységeket. A függelék a jobb olvashatóság érdekében tartalmazza a lényegesebb képernyőképeket, ábrákat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.