SAP PLM Recept struktúra grafikus megjelenítése Fiori környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomban egy SAP Fiori modul fejlesztését és integrációját mutatom be PLM Receptfejlesztés (Product Lifecycle Management - Recipe Development) területen. A modul a SAP HANA adatbázisban található kibővített virtuális adatmodell (VDM) segítségével a futásidejű összetevő-kibontás eredményét egy gráffal jeleníti meg.

A feladat elkészítéséhez tanulmányoznom kellett a termék életciklus menedzsment szoftvercsomag részét képező Receptfejlesztési terméket és annak főbb objektumait, a specifikációt és a receptet. Ezen kívül meg kellett ismerkednem a különböző kalkulációk kiszámításához használt kibontási eljárással.

A feladat elkészítéséhez szükséges üzleti ismeretek leírását követően a munka során megismert és felhasznált technológiákat mutatom be. Ezek között szerepel a SAP HANA memória alapú relációs adatbázis és az általam használt lehetőségeinek ismertetése, valamint a szerveroldalon található virtuális adatmodell bemutatása. Az ismeretekeket a kliens oldali technológiákkal, azaz a JavaScriptel, a SAP Fiorival, valamint PLM Recipe Finder alkalmazással zárom.

A dolgozatom további részében a modul és az integráció tervezési, megvalósítási és tesztelési fázisait mutatom be a vízesés modell metodológia alkalmazásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.